Home > Vloeren blogs > Welke vloer is het meest geschikt voor mijn woning?

Vloeren vormen een essentieel onderdeel van elk interieur, aangezien u er dagelijks gebruik van zult maken. Daarom is het belangrijk om precies te weten wat u in uw woning wilt leggen. Een vloer moet een echte Eye-catcher zijn! Overweegt u een PVC vloer? Of past laminaat beter bij uw stijl? Deze keuze kan lastig zijn, maar we kunnen u helpen door u goed te informeren over de voordelen en nadelen van verschillende vloeren, zodat u uw woning helemaal naar uw smaak kunt inrichten

Vloeren-discount


Laten we meteen ter zake komen. Een aanbeveling is slechts een suggestie; u weet het beste wat bij uw interieur past. We kunnen u echter wel informeren over de voordelen en nadelen van de verschillende vloeren die verkrijgbaar zijn bij Vloeren-discount.nl. Elke vloer kan op zijn eigen unieke manier worden gelegd. Wilt u iets avontuurlijks? Overweeg dan een visgraatpatroon. Verkiest u een strakkere uitstraling? Leg de vloer dan recht. U kunt ook spelen met kleuren en meubels om uw ruimte te personaliseren.

Laminaat

Laminaat is een bekend type vloer dat door velen wordt overwogen.

Een laminaatvloer is aanzienlijk goedkoper dan HDF-PVC, PVC, parket of gietvloeren. Daarnaast is het een sterke, krasbestendige vloer die gemakkelijk te onderhouden is, waardoor hij ook langer meegaat. Laminaat biedt van nature geen geluidsreductie. Als u echter wettelijk verplicht bent (bijvoorbeeld in appartementen) om aan de geluidsreductienorm van 10 dB te voldoen, heeft u een ondervloer nodig die aan deze norm voldoet. Laminaat kan in veel gevallen prima worden gecombineerd met vloerverwarming, maar omdat het dikker is dan bijvoorbeeld een dryback PVC vloer en zwevend gelegd moet worden, kan dit leiden tot enig rendementsverlies. Het leggen zonder drempels is iets lastiger bij een laminaatvloer omdat de vloer ruimte nodig heeft om te werken. U moet dan zichtbare plakplinten of kitranden gebruiken.

PVC

PVC vloeren zijn houtvrije vloeren gemaakt van kunststof. Het mooie van deze vloeren is dat ze bijna niet te onderscheiden zijn van echte houten of tegelvloeren. Bovendien gaan PVC vloeren vaak nog langer mee dan echte houten lamelparketvloeren. Ook staan PVC vloeren bekend om hun geluiddempende eigenschappen. Dryback PVC vloeren (verlijmd PVC op een egale ondergrond) zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat de vloer dun is en direct wordt verlijmd, waardoor er geen rendementsverlies is. Met al deze voordelen is het begrijpelijk dat PVC vloeren iets duurder zijn dan andere vloeren. Een klein minpuntje van een PVC vloer is dat door de transparante toplaag witte krassen kunnen ontstaan bij gebruik, die meer opvallen op een donkere kleur vloer dan op een lichte. Als dit in de loop van de tijd een probleem wordt, kunnen individuele stroken of tegels worden vervangen.

HDF-PVC

HDF-PVC vloeren zijn in feite een combinatie van laminaat en klik-PVC vloeren. Het grote verschil ten opzichte van laminaatvloeren is de PVC toplaag van HDF-PVC vloeren. Deze vloeren zijn ideaal in combinatie met huisdieren omdat ze dagelijks eenvoudig lichtvochtig kunnen worden gedweild. Ook zijn HDF-PVC vloeren stiller dan laminaatvloeren. Kortom, een uitstekende keuze als u zwevend wilt leggen en net iets meer wilt en kunt besteden dan aan een laminaatvloer.

Benodigdheden

Natuurlijk omvat het kopen van een vloer meer dan alleen de vloerdelen. U heeft ook een ondervloer, plinten en in sommige gevallen lijm nodig om de vloer te leggen. Maar gelukkig kunt u al deze benodigdheden aanschaffen in onze webshop van Vloeren-Discount! Zo kunt u zonder zorgen beginnen met het leggen van uw nieuwe vloer!

Nadelen

Natuurlijk hebben verschillende vloeren ook verschillende nadelen. Zo heeft laminaat een goede ondervloer nodig en kan het storend contactgeluid veroorzaken. PVC vloeren kunnen bij dagelijks gebruik witte krassen vertonen als gevolg van hun transparante toplaag. Wilt u meer weten over de verschillende vloeren? Neem dan een kijkje op vloeren-discount.nl of klik op de onderstaande knop.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over onze vloeren? Neem dan contact op via info@jvszonwering.nl en een van onze collega’s zal u verder helpen. En wilt u niks missen van JVS Zonwering? Schrijf u dan, net als 10 duizend mensen voor u, in voor onze nieuwsbrief en loop nooit meer een van onze acties mis! Of volg ons op uw favoriete social media platform.

Op zoek naar vloeren? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.vloeren-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden