Home > Informatie > HDF-PVC vloeren: Waarom wel of juist niet ?

HDF-PVC vloeren: Waarom wel of juist niet ?

Alle voor- en nadelen op een rij!

U wilt graag een nieuwe vloer in uw huidige of nieuwe woning. Daarom bent u op zoek naar een geschikte vloer. Hier en daar hoort u verhalen voorbij komen over een HDF-PVC vloer. Waar de één het een fantastische vloer vindt, hoort u van een ander dat er ook wat mindere kanten aan zitten. Om u meer duidelijkheid te geven, treft u hier alle voor- en nadelen van een HDF-PVC vloer. Zo maakt u vervolgens de juiste vloerkeuze voor uw woning!

Wat is een HDF-PVC vloer?
Een HDF-PVC vloer (houtdecor of tegel) is een combinatie van HDF en PVC. Deze vloer wordt gemaakt van een drager van HDF met een PVC toplaag. De vloer is dankzij de huidige technieken bijna niet van een echte houten of tegel vloer te onderscheiden. Een HDF-PVC is een click vloer die altijd zwevend wordt gelegd.

HDF-PVC vloeren voordelen.
Gelukkig heeft een HDF-PVC vloer meer voordelen dan nadelen. U treft hier enkele voordelen:

1. Levensduur
Een HDF-PVC vloer is een stuk sterker dan laminaat of vinyl vloeren. De vloer is sterk en gaat daarom jarenlang mee. Door de goede toplaag is dit product aan de bovenzijde waterafstotend.

2. Eenvoudig te onderhouden
Een HDF-PVC vloer heeft een relatief glad oppervlak. Onderhouden kan eenvoudig door regelmatig te stofzuigen of te dweilen met of zonder reinigingsmiddel(op natuurlijke basis). Uiteraard kunt u de vloer enkele keren per jaar wat grondiger reinigen met de reinigingsproducten: pvc cleaner en polish.

3. Geluidsreductie
HDF-PVC vloeren staan er om bekend zeer geluiddempend te werken. Veel click HDF-PVC voldoet aan de 10 decibel norm door de geïntegreerde ondervloer van rubber of kurk. Wanneer u in een appartement woont is deze vloersoort dus erg geschikt. Let wel: vraag altijd na bij de Vereniging Van Eigenaren (VVE) of de vloer gelegd mag worden, en wat hun eisen zijn. De vloer moet namelijk vaak minimaal 10 decibel geluid kunnen dempen. Bij nieuwbouw kan het zijn dat de opgeleverde betonvloer al aan deze norm voldoet.

4. Warmte doorlatend
HDF-PVC vloeren hebben in vergelijking tot dryback PVC wat meer moeite om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving. Wanneer u vloerverwarming heeft is er dus sprake van enig rendementsverlies

5. Makkelijk te vervangen
Mochten er na een tijdje een aantal beschadigingen zijn ontstaan op de vloer, dan is de HDF-PVC vloer eenvoudig te demonteren en overnieuw te leggen door de clickverbinding. De plank met de beschadiging kunt u dan vervangen door een nieuwe. Wij adviseren u dan wel wat extra pakken te bestellen en deze als voorraad bij u thuis te bewaren.

6. Eenvoudig in onderhoud
Een HDF-PVC kunt u gemakkelijk licht vochtig dweilen met een reinigingsmiddel op natuurlijke basis. Stofzuigen is uiteraard altijd mogelijk als u de borstel gebruikt.


HDF-PVC vloeren nadelen
Helaas hebben HDF-PVC vloeren ook enkele nadelen. Wanneer u kiest voor een HDF-PVC vloer moet u rekening houden met de volgende nadelen:

1. Niet de goedkoopste vloer
Een HDF-PVC vloer is duurder dan een laminaatvloer of vinylvloer. Maar goedkoper dan dryback of click PVC. Hier krijgt u natuurlijk wel kwaliteit en een onderhoudsarme vloer voor terug.

2. Egale basisvloer vereist
Wanneer u kiest voor een HDF-PVC vloer, dient u ervoor te zorgen dat de basisvloer relatief egaal is(oneffenheden tot 3 mm zijn toegestaan).

3. Kans op beschadigingen
Op een HDF-PVC vloer ontstaan sneller krassen dan op laminaat, bijvoorbeeld door steentjes, zand of de nagels van een huisdier. Wanneer u geen schoenen draagt in huis zal dit niet zo snel gebeuren.

4. Minder geschikt voor vloerverwarming
Een HDF-PVC vloer is minder geschikt voor vloerverwarming. Doordat u deze zwevend legt en het product dikker is heeft u enig rendementsverlies.

5. Hoogteverschil, en mogelijk niet drempelloos te leggen
Het HDF-PVC product is dikker dan vinyl of dryback pvc, vaak tussen de 8-11 mm dik. Wellicht moet u dus deuren inkorten, kitten en overgangsprofielen plaatsen in deuropeningen.

Op zoek naar vloeren? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.vloeren-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden